Vulnerabilitatea – o lectie de tinut minte – III

Lectia nr. 3: Fiti vulnerabili.
Nu voi uita niciodata prima noapte de vara cand am luat cina la o masa care nu era in bucataria noastra. Trecusera luni! Ne-am asezat, stangaci la inceput si, desi nici macar nu ne era foame, am comandat cina. Am avut conversatii lungi cu ceilalti patroni de pe strada – cu totii atat de entuziasmati sa fim afara si in preajma altor oameni. Chelnerul ne-a indemnat sa ne luam timpul.

Si la sfarsitul noptii, proprietarul a iesit sa ne multumeasca (ceea ce nu ar trebui sa te surprinda acum). Dar nu a impartasit doar o expresie de recunostinta, ci si-a impartasit inima. „Cat de minunat este sa va fac mancare si sa o mancati aici la mine in loc sa o luati inapoi la a voastra. Strazile au fost atat de linistite. Singurii oameni pe care ii vad sunt livratorii si singurele sunete pe care le aud sunt sirenele. Am fost atat de singur. ”

Cand trecem prin vremuri grele, atat de des pastram lupta pentru noi. Cu toate acestea, deschiderea, vulnerabilitatea si impartasirea intregii povesti creeaza oportunitati de conectare, sprijin, camaraderie, loialitate – tot ce este necesar pentru a supravietui reinventiei finale.

* * *

In septembrie, orasul a anuntat ca masa in aer liber va fi permanenta. Cu o iarna rece la colt, restauratorii s-au confruntat cu o alta provocare – un alt punct pivot.

Nu i-as numara. Cand vine vorba de reinventarea restaurantului, daca exista o cale, acesti curajosi antreprenori o vor gasi si ne vor invata pe toti in acest proces.